Hanna Folkesson har spelat 27 a-landskamper Foto: Bildbyrån

Folkesson till Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmittfältaren klar för FC Rosengård.

Hanna Folkesson spelar i FC Rosengård nästa år. Hon har skrivit ett kontrakt på 1+1 år med Malmöklubben.

– Jag är glad att FC Rosengård blir min nästa klubbadress. Det känns som en optimal klubb för min fortsatta karriär och utveckling, säger Folkesson i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad att Hanna valde att komma till oss. Hon är en lojal lagspelare som kommer att tillföra kraft och rutin. Hennes målsättningar är höga och det kommer passa perfekt i FC Rosengård, säger sportchefen Therese Sjögran i ett pressmedelande.

Tidigare knäskada

Folkesson som hade en ordinarie plats i landslaget inför VM 2015 skadade korsbandet precis före tureringen och missade mästerskapet.

Hon gjorde åter debut i landslaget i vänskapsmatchen mot Iran i höstas. Under den gånga säsongen har hon spelat ett par matcher för Umeå IK som åkte ur allsvenskan.

– 2017 blir spännande med Champions League och jag ser framemot att spela i ett lag som är med och utmana om titlar, säger Folkesson.

Ersätter Gunnarsdottir

FC Rosengård har sedan den isländska mittfältaren Sara Björk Gunnarsdottir i somras lämnade klubben för Wolfsburg gått runt på ett par spelare på innermittpositionen. 28-åringa Folkesson presenterades under onsdagens som en möjlig ersättare till Björk Gunnarsdottir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.