Andelo Vekic blev tvåmålsskytt mot IFK Norrköping. Foto: Bildbyrån

Vänersborg skrällde igen – klarade kryss mot Peking

Förra helgen tog Vänersborgs SK en överraskande poäng när man klarade 2-2 på hemmaplan mot allsvenska Halmstad BK. Idag gjorde division 2-laget om bedriften mot IFK Norrköping.

Vänersborg tog ledningen genom Andelo Vekic i mitten på första halvlek. Men bara sekunder in i den andra halvleken kvitterade Niklas Bärkroth. Knappt tio minuter senare fullbordade Kalle Holmberg vändningen.

Men i den 62:andra minuten var Vekic framme igen. Efter en tilltrasslad inläggssituation kunde 25-åringen raka in målvakten Michael Langers retur vid den första stolpen.

Bara kryss i grupp 2

Vänersborg toppar för tillfället tabellen i Svenska cupens grupp 2. I eftermiddag möts Halmstad och Örgryte, som inledde cupspelet med att kryssa mot Norrköping.

Örebro hade målfest

I övrigt bjöd lördagens tidiga cupmatcher inte på några större överraskningar. På Hisingen gjorde Alhassan ”Crespo” Camara två mål när regerande cupmästaren Häcken vann med 3-1 mot Åtvidaberg trots en utvisning på Jasmin Sudic.

Kamaras förra klubb, Örebro, ser inte ut att sakna honom i anfallet. BKV Norrtälje tvålades dit av närkingarna med 5-0. Fyra av målen kom under en dryg kvart i andra halvlek.

Inte heller AIK gick på någon mina. Johan Blomberg inledde målskyttet mot Kristianstad och Per Karlsson avslutade det i  matchen som slutade 3-0 till AIK.

– Jag är en ovan målskytt, det kan man lugnt säga. Det var nog tio år sedan... Men det var skönt att sätta dit den, sade Karlsson till C More efter att ha gjort sitt första mål i AIK-tröjan.

De två superettanlagen Falkenberg och Värnamo spelade 1-1 i Falkenberg. Sirius slog Ljungskile med 2-0.

Dalkurd var nära att slå Gais hemma på Domnarsvallen med 2-0 i halvtid. Men James Sinclair reducerade för göteborgarna efter en dryg timmes spel och i matchens sista minut på övertid kvitterade Alexander Leksell på hörna.