Foto: TT NYHETSBYRÅN

Vardy ger Leicester hopp i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Hemma i England slåss Leicester för överlevnad i Premier League.

I Europa går det bättre.

En sen reducering till 1-2 borta mot Sevilla ger Leicester ett hyfsat utgångläge inför returen.

– Grabbarna jobbade hårt hela vägen och vi fick ett resultat vi kan använda, säger Kasper Schmeichel i Viasats sändning.

Förra säsongen chockade de Europa genom att vinna den engelska ligan och knipa en direktplats in i årets Champions League.

Men denna säsong har Leicester hackat rejält i ligaspelet och efter fem raka ligaförluster är man nu blott en poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

I Champions League har det samtidigt gått som på räls och i dag fick man ett välkommet avbrott från den krisartade vardagen i Premier League när man reste till Sevilla för den första åttondelsfinalen i turneringen.

Leicester-tränaren Claudio Ranieri fick dock endast njuta i 25 minuter. Så gammal var matchen när Pablo Sarabia gav hemmalaget ledningen 1-0.

Bröt måltorkan

Ett pressat Leicester höll ut till den 62:a minuten innan det small igen. Stevan Jovetic gjorde bort bägge Leicester-mittbacker innan han serverade Joaquin Correa till friläge och 2-0.

I det läget såg det ut som att det roliga var över för Leicester även i den anrika Europaturneringen. Men fjolårssäsongens stora hjälte Jamie Vardy skulle se till att Leicester fick med sig det så viktiga bortamålet hem till England.

Danny Drinkwater slet sig loss på högerkanten med kvarten kvar att spela och med ett lågt skuret inlägg hittade han en fri Jamie Vardy på borte stolpen som kunde dunka in slutresultatet 1-2. Hans första mål på tio matcher.

Returmötet i Leicester spelas 14 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.