Foto: TT Nyhetsbyrån

Vill ge Afrika ”minst” två VM-platser till

Uppdaterad
Publicerad

Afrika bör få ytterligare minst två platser om fotboll-VM utökas till 40 lag. Det säger Fifa-presidenten Gianni Infantino under ett besök i Nigeria.

Infanto gick till val på löftet om ett expanderat världsmästerskap. Schweizaren – som också vann valet – har lovat att VM skall utökas från dagens 32 lag till totalt 40.

Under ett besök i Nigeria under måndagen gav han klartecken kring vad det skulle innebära för de afrikanska landslaget.

– Jag anser att VM 2026 ska innehålla 40 lag. Och av de åtta lag som tillkommer ska det finnas minst två platser för afrikanska lag. Som ni vet är jag ingen diktator utan en demokratiskt vald president så jag måste prata med alla och lyssna till alla också, säger Infantino enligt nyhetsbyrån AP.

Populär i Afrika

Infantino fick stort stöd från de afrikanska förbunden när han valdes till president i februari. Fler än hälfen av Afrikas 54 länder röstade för schweizaren.

– Jag kommer att göra ett avtryck i Afrika, sade Infantino under sin kampanj i januari.

VM 2018 och VM 2022 spelas med 32 deltagande lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.