Nannskog: ”Finns en fullgod ersättare i Jansson”

Uppdaterad
Publicerad

Timmar kvar till VM-kvalmatchen mot Vitryssland – då ser SVT Sports expert Daniel Nannskog att man plockar in Pontus Jansson istället för den skadade Victor Nilsson Lindelöf.

– Jag tycker inte man ska chansa, om inte Victor kan gå för det till hundra procent, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Victor Nilsson Lindelöf stukade foten på torsdagens stängda träning.

– Det betyder inte att han på något sätt är borträknad från lördagens match. Det syns ingenting på röntgenbilderna och det blir lite bättre timme för timme. Nu kan vi bara avvakta, sa landslagets läkare Anders Valentin till förbundets hemsida i går.

Herrlandslaget i fotboll

”Tycker inte man ska gambla”

SVT Sports expert Daniel Nannskog ser hellre att en ersättare tas in när laget VM-kvalar mot Vitryssland i kväll.

– Jag tycker inte man ska gambla med Lindelöf. Det finns en fullgod ersättare i Pontus Jansson, en kille som spelar lite samma typ av spel som Lindelöf, säger han.

– Han ska vara hundra om han ska spela matchen, annars är Pontus Jansson i väldigt fin form och ska i så fall spela, säger Nannskog.

Preliminär startelva mot Vitryssland

Olsen

Augustinsson – Granqvist – Nilsson Lindelöf – Lustig

Durmaz – Ekdal – Hiljemark – Forsberg

Berg – Toivonen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet