Zlatan nära mål för PSG

Det tog två månader. Men nu var Zlatan Ibrahimovic tillbaka från start för PSG mot liganian Metz och var nära att göra flera mål i 3-2-segern.

Men tro inte att han är helt kry för det.

– Det känns inte på topp, säger han i sin app.

Den envisna hälskadan höll i sig. Länge. Men den svenske anfallsstjärnan spelade hela matchen i ligan för första gången sedan 21:a september. Och han var riktigt nära att hamna i målprotokollet.

Javier Pastore utnyttjade ett misslyckat bakåtspel och chippade in 1-0 precis framför fötterna på Zlatan i första. 2-0 kom en stund senare. Och det var dråpligt. Ezequiel Lavezzi slog en frispark från vänster, bollen nickades av en Metz-spelare på Bussmann som styrde in den i eget mål med knäet.

Franska ligan 2014-2015

Metz fick dock en straff i början på andra och Maiga satte distinkt dit bollen. Van der Wiel fick ett inlägg på armen några minuter senare och Maiga fick chansen igen och kvitterade från elva meter. Men PSG fick sista ordet. Lavezzi kastade sig fram på Zlatans retur med sju minuter kvar att spela och tryckte in 3-2 på mållinjen. Det syntes att 33-åringen har en bit kvar till matchform även om han skapade en del.

Zlatan hade en frispark från 25 meter i muren i första och var nära att dundra in Cavanis retur på volley. Segern var obesegrade PSG:s femte i rad i ligan och nu toppar man tabellen.

– Så länge det blir mål så är allt lugnt. Det viktigaste är att vi vinner, säger Zlatan i sin app apropå att han ”nästan” gjorde mål.