• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: Bildbyrån

Zlatan: ”Det känns magiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagen skrev Zlatan Ibrahimovic historia. Svensken blev Paris SG:s främste målskytt genom tiderna med sina 110 mål. ”Det är härligt att ingå i en klubbs historia”, säger han.

Två snabba mål i 2-1-segern mot Olympique Marsielle gör att den svenske forwarden är den främste målgöraren i PSG:s historia. Han puttar därmed ner Pauleta som hade det tidigare rekordet med 109.

– Jag är nöjd med mina 110 mål, det är härligt att ingå i en klubbs historia. Jag har skrivit historia här alla år, det här var ännu en gång, det känns bra, säger Zlatan till Sportbladet.   

Ligue 1

Båda målen gjorde ”Ibra” på straff.

– Det känns bra, en viktig match. Vi vinner, samtidigt slog jag rekordet, det är en bra dag och ett fint minne, säger han till Sportbladet.

– Det känns magiskt – otroligt, säger han i sin app.

Alla Zlatans 110 mål i PSG

Hur?

Med högerfoten: 76 mål

Med vänsterfoten: 22 mål

Med huvudet: 10 mål

Med annan kroppsdel: 2 mål

I straffområdet: 96 mål

Utanför straffområdet: 14 mål

Var?

I ligaspel: 79 mål

I Champions League: 15 mål

I Franska cupen: 9 mål

I Franska ligacupen: 5 mål

I Franska supercupen: 2 mål

Zlatans facit i PSG: 110 mål på 137 matcher.

Källa: psg.fr                                                                                                                                   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet