Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fotbollsstudion listar tio minnesvärda Zlatan-mål. Foto: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN

Zlatan tackas av på Friends i samband med landskamp mot Serbien

Uppdaterad
Publicerad

Den 8 juni kommer Zlatan Ibrahimovic att tackas av på Nationalarenan i Solna för sina insatser i den svenska landslagströjan.

– Det känns väldigt magiskt, säger Zlatan Ibrahimovic till Svenska Fotbollförbundet.

Lördagen den 8 juni kommer EM-klara Serbien till Nationalarenan i Solna för en vänskapsmatch som ser ut att bli en enda lång hyllning till Ibrahimovic som avslutade karriären i juni 2023.

– Vi ser fram emot att tacka av vår störste fotbollsspelare genom tiderna. Zlatan Ibrahimović har varit och förblir en inspirationskälla. Vi minns alla fantastiska ögonblick och mål i den svenska landslagströjan, från klacken i EM 2004 till cykelsparken på Friends. Hans insatser är obeskrivliga och nu får supportrarna chans att visa honom sin kärlek , säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Andrea Möllerberg.

Ibrahimovic, som spelat 122 landskamper och gjort 62 mål för Sverige, ser positivt tillbaka på sin tid som svensk landslagsspelare.

Bäst genom tiderna

– Det har betytt allt. Otroligt mycket positiv energi och stolthet över att representera sitt land, säger Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic, 42, är den bäste målskytten i svensk landslagshistoria på herrsidan och den spelare som vunnit Guldbollen överlägset flest gånger.

De supportrar som vill se Ibrahimovic spela en sista gång i landslagströjan ska inte hoppas på för mycket.

– Vi har inte diskuterat att han ska spela mot Serbien. Jag kan inte säga exakt hur avtackningen kommer att se ut, men det kommer att bli ett jättefint och värdigt avslut, säger Stefan Petersson till SVT Sport.

Under sin långa karriär, där han bland annat spelade i klubbar som Juventus, Barcelona, Manchester United och Milan, utsågs han till Sveriges bäste spelare tolv gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.