Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Zlatan Ibrahimovics mål i välgörenhetsmatchen. Foto: DAZN

Zlatan Ibrahimovic spelade sin första match efter pensionen: ”Väldigt glad att vara här”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har spelat sin första fotbollsmatch sedan han avslutade karriären tidigare i år. Han ställde upp i en välgörenhetsmatch efter översvämningarna i Slovenien.

– Jag är väldigt glad över att vara här och bidra med kärlek och glädje efter det tragiska som hände här, säger han till 24UR.com.

Se Zlatan Ibrahimovics mål i matchen i spelaren ovan.

Zlatan Ibrahimovic var en av många tidigare stjärnor som var inbjudna av Uefa:s slovenske ordförande Aleksander Ceferin. Bland andra Andrij Sjevtjenko och Gianluigi Buffon var också med i matchen.

Den svenske legendaren gjorde bland annat ett straffmål och bjöd på en läcker klackspark. Då han gick in på planen möttes han av stort jubel från publiken.

– Jag var väldigt glad och stolt. Det är första gången jag kliver in på en plan efter att jag slutade. Jag kände mig väldigt välkommen, fansen var otroliga. Jag är väldigt glad över att vara här och bidra med kärlek och glädje efter det tragiska som hände här. Jag är bara här för att visa stöd, säger Ibrahimovic.

Matchen, som spelades i Ljubljana, har redan inbringat över 3,5 miljoner euro till familjer som förlorade sina hem i översvämningarna.

Matchen var 1-1 vid fulltid och avgjordes på straffar. Ibrahimovics lag vann.

SE MER: Se Fotbollsstudion Zlatan-special i SVT Play

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.