Zlatan firade cupsegern. Foto: Bildbyrån.

Zlatan: ”Jag kom, såg, segrade”

Det var en fåordig Zlatan Ibrahimovic efter segern i den franska cupfinalen och två mål mot Marseille (4-2). ”Jag kom, jag såg, jag segrade”, sa han till fransk teve och syftade på Julius Caesars berömda ord.

Och om någon inte fattade budskapet fyllde han på med ett ord om sista matchen i hans app:

”Fantastiskt.”

Ligue 1

Och om målen och sin insats:

”Fantastisk”.

Det är ännu oklart vilken som blir den 34-årige svenskens nya klubbadress.

Herre på täppan

Den 34-årige landslagskaptenen, som tidigare under säsongen raderade ut Pauletas målrekord i PSG, slutade därmed på 156 mål på 180 matcher under sina fyra år i klubben. I den sista matchen i Ligue 1, 4–0 mot Nantes, gjorde han mål nummer 37 och 38 i ligan den här säsongen. De målen i avskedsföreställningen på hemmaarenan Parc des Princes gjorde att han precis passerade argentinaren Carlos Bianchis 37 mål gjorda PSG-mål säsongen 1977–1978 och blev ensam herre på täppan även i den statistiken.

Utsedd till ligans främsta spelare för tredje gången förkunnade han på Twitter att han ”kom som en kung och lämnar som en legendar” när det blev klart att han skulle lämna PSG.

Avgjorde cupen

När han knöt näven i den 47:e minuten hade han sparkat Paris Saint-Germain till ledning i cupfinalen. När han lyfte för en piruett 35 minuter senare var segern klar.

I den 89:e minuten reste sig stora delar av publiken. Zlatan Ibrahimovic gjorde tummen upp, vandrade av gräsmattan, applåderade och klappades om av lagkamraterna.

Det var över. Fini.

Fakta: Ibrahimovic i Paris Saint-Germain

Kom till PSG sommaren 2012. Bidrog till klubbens första ligaguld på 19 år, tredje totalt, 2013.

Fyra raka ligaguld plus åtta olika cuptitlar under sina fyra år.

Flest mål i klubbens historia: 156 mål på 180 matcher, varav 112 i ligan.

Flest PSG-ligamål under en säsong, 38.

Snabbaste hattricket i Ligue 1-historien, tre mål på nio minuter mot Troyes i mars 2016.

Vald till ligans bäste spelare de tre senaste åren.