Zlatan ser slutet på karriären

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic ser slutet på karriären när hans kontrakt går ut med Paris Saint-Germain om två år. 

I en intervju med ESPN får han frågan om han kommer att avsluta karriären efter tiden i den franska storklubben.                                       

 – Jag har kontrakt till 2016. Jag fyller 34 nästa säsong och jag ser inte mig själv spela på en högre nivå efter det. Så förmodligen är svaret ja, säger Ibrahimovic.

Franska ligan 2014-2015

Den svenske storstjärnan har tidigare sagt att han inte kommer att avsluta karriären i sin tidigare klubb Malmö FF i allsvenskan. Ibrahimovic kan dock inte svara på vad han har för planer efter karriären.                                           

– Vi får vänta och se vad som händer. Först ska jag försöka att nå bra resultat med klubben.

Tror på Champions League-seger

Zlatan Ibrahimovic har gjort sig känd som en av världens bästa anfallare. Han har blivit ligasegrare i Holland, Italien, Spanien och Frankrike. Men en särskild titelseger saknar han – Champions League.

– Självklart, hade det varit kul att vinna Champions League och jag känner att jag kan och kommer vinna den. Men om jag avslutar karriären utan att ha vunnit den kommer jag fortfarande att att vara glad och stolt.

I landslaget har lagkaptenen radat upp klassiska mål som klacken mot Italien i EM 2004, drömmålet på volley i EM 2012 som utsågs till turneringens vackraste enligt en omröstning på Uefa:s hemsida och cykelsparken mot England i öppningsmatchen på Friends Arena där han gjorde fyra mål.

Berättar om Ballon d'Or

I intervjun med ESPN berättar Ibrahimovic om varför han sällan pratar om att han inte fått Ballon d'or, som går till världens bäste fotbollsspelare.

–Jag tycker inte bara att det handlar om vem som är bäst. Jag tror att det är mycket politik runt det där. För mig är det viktiga vad jag själv och de runtomkring mig tycker. Vad domarna (som utser vinnaren av priset) tycker är inte viktigt för mig.

Han har vunnit franska ligan med PSG under sina två år med klubben. Båda åren har han vunnit den franska skytteligan. På fredag ställs hans PSG mot Bastia i den andra ligaomgången.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska ligan 2014-2015

Mer i ämnet