Foto: TT Nyhetsbyrå

Messi får som han vill

Uppdaterad
Publicerad

Argentinas storstjärna Lionel Messi får som han vill. Laget byter spelsystem från 5-3-2 till 4-3-3 till landslagets möte med Iran i kväll.        

Dagen före VM-matchen mot Iran i Belo Horizonte fortsatte snacket om Argentinas sätt att spela, och det faktum att Messi har sagt att han föredrar 4-3-3 framför det 5-3-2-system som laget inledde med mot Bosnien-Hercegovina.

– Jag blev inte sårad av Leos kommentarer. De frågade hur han ville spela och han svarade på det. Vi har en stark gruppkänsla och jag diskuterar fotboll med mina spelare, jag tror att det är bra att ha en öppen dialog med dem, sade förbundskapten Sabella enligt TT.                                                   

Fotbolls-VM: Argentina

Argentina vann öppningsmatchen över Bosnien-Hercegovina med 2-1 och efteråt fick Messi frågan om spelsystemet.    

– Vi kommer att börja med 4-3-3, men om vi måste byta så gör vi det, säger Alejandro Sabella.

Om Argentina vinner kvällens match mot Iran är laget klart för åttondelsfinal.

– Vi måste behålla koncentrationen och vara ödmjuka från minut 1 till 90. Det finns inga svaga motståndare, det här är en VM-match och vi får inte underskatta något lag, sade Sabella.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Argentina

Mer i ämnet