Darija Klisjina ser ut att missa OS i Rio trots allt. Foto: Bildbyrån

Enda ryska friidrottaren stängs av

Uppdaterad
Publicerad

Den enda ryska friidrottaren i OS, längdhopparen Darija Klisjina, stängs av och missar spelen.

Det uppger en källa för Reuters. Enligt IAAF som driver ärendet fick man förra veckan in ny information om Klisjina och skiljedomstolen Cas säger sig ha fått in en överklagan av ryskan.

Länghoppet startar på tisdag och dagens nyhet är en av flera sena ”affärer” som stör tävlingarna. Ett dygn innan 100 m bröstsim tilläts Julia Efimova att delta efter att IOK sanktionerat hennes start. Hon tog silver men fick häftig kritik.

OS i Rio de Janeiro 2016

Inför spelen stängdes hela den ryska friidrottstruppen av efter ingripande från det internationella friidrottsförbundet, IAAF, ett beslut som Cas stödde.

Bakgrunden är den systematiska dopning, styrt från ministernivå, som präglat Ryssland de senaste åren. Klisjina undantogs eftersom hon är bosatt i Florida och har testats av oberoende antidopningsinstanser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet