I dag startar SM i friidrott

Uppdaterad
Publicerad

SM i friidrott är oerhört intressant i år. Om bara ett par veckor startar EM och i dag hopar stjärnorna sig för att slåss om SM-medaljerna och visa EM-form.

Ett stjärnfyllt startfält med en comebackande Susanna Kallur, höjdhopperskorna Emma Green och Ebba Jungmark, två JVM- medaljörer och många, många fler.

– Det är ett på förhand mycket intressant SM, dels för att man vill få formbesked av många inför EM och dels för att det är så många nya unga som klivit fram, säger SVT Sports kommentator Jacob Hård inför tävlingarna.

SM i friidrott

Den första SM-finalen som går av stapeln är damernas stav, där Angelica Bengtsson är favorit, trots att hon bara har ett SM-guld på meritlistan.

I SVT Play startar sändningen 17.00 med invigning följt av tävlingar kvällen lång. I SVT2 sänder vi ett sammandrag i kväll klockan 21.45-22.15.

Vi sänder hela helgen, här hittar du alla tider.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM i friidrott

Mer i ämnet