Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Löpartalangen Jonathan Grahn är slog juniorrekord på både 1 500 och 3 000 meter under 2023. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Jonathan Grahn vill till Glasgow för att lära: ”Helt annorlunda”

Uppdaterad
Publicerad

Planen är att nå kvalgränsen för inomhus-VM i Glasgow. Om Jonathan Grahn tar sig till mästerskapet åker han dit med blygsamma målsättningar.

Hör Jonathan Grahns tankar om det första seniormästerskapet i spelaren ovan.

Löpartalangen Jonathan Grahn satsar mot sitt första internationella seniormästerskap. I säsongspremiären slog han till med svenskt inomhusrekord på en mile. Som nyligen 19 år fyllda känner han lite blandade känslor för att lämna juniortiden bakom sig.

– Det är lite synd tycker jag, jag gillar de här juniormästerskapen. U20 är ju väldigt roliga mästerskap och många personer nu känns som man inte kommer riktigt möta igen. Men man måste ju ta det steget någon gång så det är så det är, konstaterar Jonathan Grahn.

Liknande upplägg som Ingebrigtsen

Han har sagt att målet är att en dag slå stjärnan Jakob Ingebrigtsen, och Jonathan Grahn har som många andra inspirerats av Ingebrigtsens träningsupplägg som går ut på mycket så kallad tröskelträning. Inför säsongen har de lagt till ett extra pass i veckan.

– Nu är det väl egentligen samma upplägg som honom fast lite mindre mängd bara.

Under grundträningen har han hållit sig frisk och skadefri vilket har tillåtit honom att springa mer än exempelvis förra året. Starten på året spenderades på träningsläger i Sydafrika. På väg ner fastnade de i Paris, där OS avgörs i sommar.

– Vi såg massor av skyltar och allt möjligt. Det var väldigt inspirerande och kul att se och förhoppningsvis är jag där igen i sommar, säger Jonathan Grahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.