Sanna Kallur kom femma i sitt heat. Foto: Bildbyrån

Kallur bara femma i försöket – utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallurs comeback på den största scenen blev inte den succé alla hoppats på. 35-åringen blev femma i sitt försöksheat på 100 meter häck med tiden 13,04 och är utslagen. Kallur fick en bra start men tappade halvvägs in i loppet. ”Jag trodde verkligen att jag hade mer än det där” säger Kallur till TV3.

De tre bästa gick vidare på placering. Tiden räckte inte heller för att ta någon av de sex platserna på tid, det stod klart redan efter fyra av de sex försöksheaten. Svenskan missade semifinal med ynka fem hundradelar.

– Jag börjar nästan gråta. Det är så himla blandat. Det är så fantatstiskt kul att vara tillbaka men jag trodde verkligen att jag hade mer än det där. Mest är det överväldigande att vara här, säger Kallur till TV3.

OS i Rio de Janeiro 2016

Heatet vanns av amerikanskan Kristi Castlin på 12,68. Finländskan Nooralotta Neziri blev trea på 12,88 och är vidare.

Kallur fick även frågan hur det var att vara tillbaka på den stora scenen efter nära åtta år av skadeproblem.

– Väl där inne kör man sina vanliga rutiner, det är på autopilot. Men kanske lite mer njutning än normalt. Det är väldigt blandat, men mest av allt väldigt överväldigande att vara här, sa hon.

Kallur gav även sin förklaring till varför hon inte orkade hålla tempot distansen ut.

– De flesta andra har sprunigt sen förra sommaren men jag började i januari, det är brist på träningsbakgrund, analyserade Kallur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet