Susanna Kallur kunde inte hålla tårarna tillbaka efter sitt försökslopp. Foto: MAJA SUSLIN / TT

Kallur i glädjetårar efter försöket

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallur vann sitt försöksheat på 100 meter vid SM i Umeå.

Och är nu klar för final.

– Det är helt underbart, gud nu börjar jag gråta, säger Susanna Kallur till SVT Sport.

Förra helgen gjorde hon efterlängtad comeback – och i dag springer hon SM i Umeå. I försöksloppet på 100 meter vann hon på tiden 11,73 – 20 hundradelar bättre än förra veckans lopp i Leksand. Tiden är den tredje bästa i Sverige i år med godkänd vind. Därmed lär en EM-biljett vara väldigt nära.

SM i friidrott

– Det känns helt otroligt. Jag hade hoppats putsa lite på tiden från förra helgen men 11,73 hade jag aldrig vågat hoppats på, säger hon till SVT Sport efter loppet.

Och SVT-experten Anders Gärderud hyllar comebackande friidrottsstjärnan.

– Det var glädjande. Susanna Kallur behövs i ett stafettlag vid EM. För sin rutin och för sin kapacitet. Det är enastående bra gjort av henne, hon älskar den här tillvaron. Hon har saknat den och nu är hon tillbaka. Allting tyder på att hon kommer få vara med vid ytterligare ett internationellt mästerskap.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM i friidrott

Mer i ämnet