Sanna Kallur under Nordenkampen i Växjö i februari. Foto: BILDBYRÅN

Bakslag i Kallurs OS-satsning

Uppdaterad
Publicerad

Sanna Kallur drömmer om OS i Rio och ännu kan drömmen bli sann. Träningslägret i Tampa, Florida har gått bättre än förväntat, men den skadedrabbade häcklöperskan har åkt på ett nytt bakslag. ”Jag har fått ont i ett knä”, säger hon till DN.

Häckstarterna på löpbanan har fått bytas ut mot fyspass i poolen.

– Det har kommit smygande. Förra veckan började det kännas mycket så nu blir det några dagars träning i poolen och styrketräning, säger Sanna Kallur som ändå verkar optimistisk till sin satsning inför OS i Rio de Janeiro.

OS i Rio de Janeiro 2016

– Det har gått på räls. Det är jag inte van vid att något gör, inte på slutet i alla fall. Det är faktiskt roligt att det har gått så bra, säger hon i en intervju med dn.se.

Tillbaka för första gången

Det var hemma i Falun, bara några veckor innan träningslägret i USA, som Kallur började springa häck igen. Det är första gången som hon kunnat ägna sig åt häcklöpningen igen – en gren hon fortfarande har världsrekordet i inomhus.

Det som hindrat henne från att vara en aktiv häcklöpare är smärtorna i hennes högra smalben, ett problem som hon rehabiliterat de senaste åtta åren. På träningslägret i Florida har hennes krafter testats på riktigt.

– Jag har sprungit mot Alina Talay från Vitryssland som har vunnit EM. Henne matchar jag. Jag tog henne i ett par starter och det trodde jag verkligen inte, säger Kallur som trots känningar i sitt knä jobbar på under träningslägret i hopp om att nå OS till sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet