Kinsey under OS-kvalet i Rio. Foto: Bildbyrån

Kinseys attack: ”Blir behandlad som en kriminell”

Uppdaterad
Publicerad

Erika Kinsey har haft en besvärlig utomhussäsong och hoppat 1,90 som högst. Nu går höjdhopperskan till attack mot medias rapportering. ”Jag blir behandlad som en kriminell”, skriver Kinsey på Instagram.

Efter återkomsten till världseliten i höjdhopp förra säsongen med ett hopp på 1,97, tredje bäst i Sverige genom tiderna, har Erika Kinsey haft det tyngre i år. Kinsey nådde 1,93 på inomhus-VM men har under utomhussäsongen inte hoppat högre än 1,90.

I OS i Rio åkte Kinsey ut i kvalet efter ett högstahopp på 1,85.

– Jag är sjukt besviken, sa Kinsey efteråt.

Under fredagen slutade Erika Kinsey femma i trestegsfinalen, och dagen därpå var hon anmält till både försök i längdhopp och final i höjdhopp. Men Kinsey dök inte upp, och 28-åringen har nu valt att avsluta säsongen.

Under söndagen postade en kritisk Kinsey ett inlägg på sitt Instagramkonto. I en lång text skriver Kinsey om hur hon inte gillar hur media rapporterar stundtals.

”Jag älskar Sverige, missförstå mig inte, men jag gillar inte hur vi blir behandlade av media om vi inte lyckas. Jag har inte sårat någon men blir behandlad som om jag är kriminell”, skriver Kinsey bland annat.

Kinseys Instagraminlägg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.