Foto: TT Nyhetsbyrån

Klubben: ”Aldrig varit med om liknande”

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten om Adil Bouafifs positiva dopningtest slog ner som en bomb även i hans förening Hässelby SK. – Jag har varit verksam i 50 år och aldrig varit med om något liknande – det här handlar om en EM-löpare, säger ordföranden Bengt Olsson till SVT Sport.

Bengt Olsson har känt till fallet ett par dagar och pratat med Adil Bouafif flera gånger.

– Han är ledsen och förnekar medveten dopning, säger Bengt Olsson till SVT Sport.

Adil Bouafif är ännu inte fälld eller avstängd, men reglerna säger att han inte får tävla, eller träna organiserat med sin förening Hässelby SK.

Olsson poängterar också att Adil Bouafifs B-prov ännu inte är analyserat, men vill starkt påtala att Hässelby SK är negativa till dopning och positiva till dopningstester.

– Vi måste fundera över om våra processer har varit tillräckligt tydliga. Vi har årliga samtal med våra elitaktiva, bland annat om dopning, och vi vore korkade om vi inte försökte ägna oss åt självrannsakan, säger Olsson.

Men dopningsfallet är det andra inom kort tid just i Hässelby SK. I våras lämnade Bouafifs klubbkamrat Niklas Lindstedt positivt i ett dopningsprov. Kulstötaren hade fått i sig det förbjudna preparatet genom ett kosttillskott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.