Nu förnekar Alberto Salazar dopningsryktet – igen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Salazar talar ut om dopningsryktet i öppet brev

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska stjärntränaren Alberto Salazar förnekar återigen dopningsryktet. I ett öppet brev beskriver han sin syn på dopning och avhyser alla anklagelser. ”Jag skulle aldrig tillåta dopning”, skriver han.

Dopningsryktena och diskussionerna kring Alberto Salazar och Mo Farah har varit många den senaste tiden. I början av juni pekade BBC ut stjärntränaren för att ha dopat sina aktiva. Dagarna efter förnekade Salazar uppgifterna till tidningen The Guardian och där emellan har även hans starkast lysande stjärna, långdistanslöparen Mo Farah, hamnat i blåsväder och utreds.

Sedan första uttalandet från Alberto Salazar har tränaren lyst med sin frånvaro – tills i dag. Under onsdagen skrev han ett öppet brev där han återigen förnekar anklagelserna.

Friidrott säsong 2015

– Jag och mina aktiva tror på en ren sport och hårt jobb. Jag skulle aldrig tillåta dopning. Vi följer alltid antidopningsregler, skriver han.

– Jag har inte och kommer aldrig att tolerera att någon av de jag tränar gör det med en förbjuden substans i kroppen och skulle aldrig uppmuntra idrottare att använda en förbjuden substans. Vi har arbetat väldigt, väldigt hårt för att nå våra framgångar och är väldigt stolta över våra prestationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet