Andreas Otterling missar OS på grund av skada Foto: Bildbyrån

Svenske längdhopparen missar OS

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Otterling lider av en felläkt stressfraktur i foten och blir borta tre månader. Svenskhoppet missar därmed OS. ”Känns tråkigt och tomt”, säger han till SVT Sport.

Längdhopparen Andreas Otterling har sannerligen inte haft tur senaste tiden. Han missade friidrotts-VM i Peking i somras med en hårsmån, och fick därmed ladda om inför OS i år.

– Allt gick bra under hösten. Jag var extra peppad på att ta mig till OS och klara gränsen tidigt. Allt flöt på bra under inomhussäsongen, säger Otterling.

OS i Rio de Janeiro 2016

Tävlade med smärta

Och på Globengalan i februari slog han till med nytt personligt rekord – 8,12, vilket är bara tre centimeter från OS-kvalgränsen.

– Har haft lite ont i foten under en längre tid det här året, men det har ju gått bra att tävla och träna ändå.

”Tungt, tråkigt och tomt”

Men efter en stressfraktur har Otterling tvingats att gå med gips i tre veckor, utan att foten läkte. Han har dessutom drabbats av en blodpropp i vaden. I morgon ska han opereras och blir borta minst tre månader.

– De sa att det bästa sättet var att sätta på gips i tre veckor för att kolla hur det har läkt. Men det är ett svårläkt ben och när det inte blev bättre bestämde de sig för att operera mig, säger Otterling.

– Känns tungt, tråkigt och tomt. Det är det stora jag siktat på och tränat för.

”Får se fram emot nästa inomhussäsong”

Otterling kan alltså som tidigast vara tillbaka från skada i juli. Sista uttagningsdag för OS är den 11 juli. Men OS är ändå inte aktuellt och svensken ser istället fram emot nästa säsong.

– Innan det här såg jag ingenting efter OS. Men nu har jag börjat se framåt, och siktar på en bra inomhussäsong nästa år, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet