Karin Torneklint och friidrottsförbundet är i diskussioner med SOK om Aregawis eventuella OS-medverkan. Foto: Bildbyrån

Torneklint: ”Aregawi-besked kan dröja till i morgon”

Uppdaterad
Publicerad

Friidrottsförbundets styrelse sitter i dag i telefonmöten om huruvida den ska nominera Abeba Aregawi till OS eller inte.

En eventuell nominering – som sedan ska skickas till SOK – kommer dock att dröja.

”Ingenting blir klart förrän i kväll. Det kan dröja till i morgon också”, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Abeba Aregawi har berättat för SVT Sport att hon vill springa för Sverige i OS. Men trots att hon friats från dopning är det ännu oklart om hon får åka till Rio de Janeiro.

Beslutet att eventuellt skicka Aregawi till OS är något som fattas av det svenska friidrottsförbudet och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). De bägge organisationerna träffades för möten både i torsdags och i går kväll.

OS i Rio de Janeiro 2016

”Har ingenting färdigt ännu”

Men ännu är inget beslut fattat.

I dag håller friidrottsförbundets styrelse telefonmöten för att komma till ett beslut om en eventuell nominering av Aregawi.

– Vi har haft ett första möte, men vi har ingenting färdigt ännu, säger förbundskapten Karin Torneklint vid 11.30-tiden på lördagen.

Hur ser dagens möten ut?

– Vi kommer att ha olika typer av kontakter under dagen. Men ingenting blir klart förrän i kväll. Det kan dröja till i morgon också.

Börjar bli knappt om tid

Om friidrottsförbundet beslutar sig för att OS-nominera Aregawi hamnar bollen hos SOK. De skulle i teorin kunna gå emot en eventuell Aregawi-nominering och välja att inte ta ut löperskan.  

Tiden börjar bli knapp för ett beslut. Senast måndag måste ett beslut ha kommit. Då anmäls den svenska OS-truppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet