Abdullahi Gero gjorde matchens enda mål. Foto: Bildbyrån

Östersund förbi Hammarby efter seger

Uppdaterad
Publicerad

Östersund hade 83 procent av bollinnehavet under den första halvleken. Men utdelningen kom två gånger om i den andra halvleken och nykomlingen vann med 2–0 mot Hammarby.

Ett inspel från kanten nådde Abdullahi Gero som kunde styra in 1–0 för Östersund i matchminut 73. På övertid fastställde sedan Curtis Edwards slutresultatet 2–0 och Östersund tar därmed klivet förbi Hammarby i tabellen.

Östersund ägde spelet den första halvleken och hade ett bollinnehav på hela 83 procent. Trots det lyckades hemmalaget bara komma till två avslut på 45 minuter.

– Det är bra, det gäller bara för oss att ha tålamod så kommer målet att komma, sade Ken Sema till C More efter den första halvleken.

Tidigt byte i Hammarby

Hammarby hade desto fler heta chanser – bland annat en rad fina nicklägen. Gästerna fick annars en tung start när Birkir Már Saevarsson redan efter 15 minuter tvingades kliva av.

– Det påverkar inte så mycket. Vi kan varandra i backlinjen och tränar med varandra varje dag, så det var inga problem, säger Hammarbys Stefan Batan.

Både Östersund och Hammarby har sedan tidigare säkrat det allsvenska kontraktet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.