Henrik Stenson klättrar rejält efter fin runda. Världssexan finns med i leken när Fedex-slutspelet ska avgöras. Foto: TT Nyhetsbyrån

Henrik Stenson hugger i toppen – och Day tangerade rekord

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson hade en mycket lyckad runda i den tredje av fyra i Fedex-slutspelet. Den svenske världssexan klättrade hela 28 placeringar. Men amerikanen Dustin Johnson var värre. Och Jason Day bäst någonsin.

Henrik Stenson hittade spelet under andra rundan av USA-tourtävlingen i golf i Chicago, den tredje av fyra i Fedex-slutspelet. Den svenska världssexan tappade inte ett enda slag och kryddade med åtta birdies.

Med i leken – igen

Med sammanlagt åtta under par – efter att på morgonen ha räddat par på den avbrutna första rundan – är Stenson, som låg på fjärde plats i slutspelet inför tävlingen, med och hugger i toppen.

PGA-touren

Efter dagen ligger han delad tolva. En rejäl klättring, 28 placeringar. Klättringen var den näst bästa för dagen. Bara amerikanen Dustin Johnson var värre med sina 31 placeringar, vilket tog honom till delad niondeplats.

Day i ledning

Jason Day från Australien leder 18 under par, fem slag före amerikanerna Daniel Berger och Todd Berger som delar andraplatsen på 13 under par.

Day har därmed gått runt de 36 första hålen på 124 slag, vilket är delat PGA-rekord.

– Jag vet inte hur jag ska förklara hur jag har spelat. Jag känner mig väldigt fri, som att det inte är någon stress. Det finns naturligtvis stress, men jag njuter av det, säger Day, enligt bbc.com.

Lingmerth fyra under par

Även David Lingmerth spelade bra på fredagen. Han gick på sex under par och är sammanlagt fyra under.

Samtliga 70 spelare som kvalade in till tävlingen får spela alla fyra rundorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-touren

Mer i ämnet