Nordirländaren Rory McIlroy svarar på kritiken att inte ställa upp i OS. Foto: Lynne Sladky/TT

McIlroy: Golfare drömmer inte om OS

Uppdaterad
Publicerad

Världsfyran Rory McIlroy är en i raden av toppspelare som tackat nej till golfturneringen i OS på grund av rädsla för zikaviruset. Nu, när kritiken mot herrstjärnorna växer, ger nordirländaren delvis en annan förklaring till sitt beslut.

– De flesta andra idrottare drömmer hela sitt liv om att tävla i OS och vinna OS-guld. Det har vi aldrig gjort. Vi drömmer om att vinna Claret Jugs och gröna kavajer, säger McIlroy och syftar på British Open och Masters, två av golfarnas totalt fyra årliga majortävlingar.

– Jag brukar säga till folk att jag har fyra OS om året. Det är det jag spelar för, det är det jag kommer att bli ihågkommen för.

Uttalandena lär spä på spekulationer om att zikaviruset bara är ett svepskäl för McIlroy och andra världsspelare som Jason Day, Louis Oosthuizen och Charl Schwartzel att nobba turneringen i Rio de Janeiro. Samtidigt har ingen av toppspelarna på damsidan hittills sagt nej till OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet