Foto: SVT

Gueorgiou krossade motståndet

Uppdaterad
Publicerad

Thierry Gueorgiou, som förra helgen sprang hem segern i Tiomila för sin klubb Kalevan Rasti, vann dagens långdistans i Silva League utanför Örebro.

Fransmannen fullkomligt krossade allt motstånd på den 14 kilometer långa banan och vann hela 3.28 före Fredrik Johansson, Lidingö.

Gueorgiou, som leder Silva League med två deltävlingar kvar, fick därmed revansch för medeldistansen i går då han gjorde ett stort misstag på andra kontrollen och slutade på 13:e plats.

– Det är tufft. Man måste vara offensiv hela vägen men jag är väldigt nöjd med min insats, säger Gueorgiou till SVT.

”Banan var lite kort”

Filip Dahlgren, tävlandes för Lidingö men uppvuxen inte långt ifrån Lockhyttan där tävlingen avgjordes, slutade trea.

– Det har varit jättekul, i dag har det bara flutit på. Jag tyckte att banan var lite kort, jag hade gärna sett en långdistans där vi hade sprungit över 90 minuter, säger Dahlgren.

Niggli vann damklassen

Damklassen vanns av Simone Niggli. Schweiziskan, som tävlar för OK Tisaren från Hallsberg, var 1.38 före tvåan Tove Alexandersson.

– Inledningen var inte perfekt och jag hade lite problem med riktningen i den flacka delen. Men sedan gick det bättre och bättre och jag kom in i loppet ordentligt och missade inget på andra delen, så jag är jättenöjd, säger Niggli till SVT.

Därmed fick Niggli ”reducera” mot Alexandersson. Svenskan har vunnit de två andra deltävlingarna den här helgen.                         

Avstår finalen          

Silva League avslutas nästa helg med två tävlingar utanför Timrå – tävlingar som Niggli redan bestämt sig för att avstå.

– Det är en lång resa så vi blir kvar i Hallsberg med familjen och tränar i stället, säger hon till orientering.se.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.