Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skuru vann mot Sävehof. Foto: Bildbyrån

14 mål av Alexandra Bjärrenholt när Skuru vann seriefinalen och säkrade seriesegern: ”Är kliniska”

Uppdaterad
Publicerad

Alexandra Bjärrenholt var glödhet och gjorde 14 mål när Skuru slog regerande mästaren Sävehof med 26-22 och säkrade seriesegern efter en mäktig vändning.

– Att vinna mot Sävehof och att ta seriesegern. Det går inte att få det så mycket bättre. Vi är mer kliniska än dem i andra halvlek, säger Alexandra Bjärrenholt till Handbollsligan live och berättar att målet inför säsongen var att hamna topp 4. Med tre assists också var hon ett ganska lätt val när matchens lirare skulle utses.

Skuru firade med en ringdans som aldrig verkade ta slut inför lyckliga fans i Nacka bollhall.

Sävehof verkade ha avgjort när man ledde med 14-18 i början av andra halvlek, men Skuru och framför allt Alexandra Bjärrenholt hade inte gett upp. Och inbytte målvakten Rebecca Nilsson gjorde ett par viktiga räddningar.

Skuru gjorde 7-0 när Sävehof gick mållöst i nio minuter

– Vi vänder helt på det och får några lätta mål och får med oss några räddningar bakåt, säger Bjärrenholt.

När Bjärrenholt med kraft tog sig igenom med en snurr och satte 18-18 hade Skuru fått momentum. Dessutom blev Nina Koppang utvisad i samma sekvens.

Skuru gjorde 7-0 och gick från 14-18 till 21-18 och Sävehof var mållöst i hela 9.16 och lyckades aldrig resa sig.

– I andra halvlek fick vi det tufft både bakåt och framåt. Det är surt. Vi fick inget flyt eller bolltempo, säger Sävehofs Thea Blomst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.