Alingsås gick på knock mot Lugi

Hemmalaget Alingsås såg till att dela ut både första och sista smällen i en tät match med ett slutsekundsdrama.

Ett par minuter in i matchen så mötte Lugis niometersspelare Simon Jeppsson raka armar från Alingsåsförsvararen Fredrik Teern. Det blev en oväntad flygtur för Jeppsson – som landade våldsamt på ryggen.

– Det gör ont, det kommer kännas i morgon, men inget är brutet så det är lugnt. Vi tycker om en fysisk handboll, sa Simon Jeppsson till TV4 Sport.

Fredrik Teern fick matchstraff och gästerna Lugi kunde med det numerära överläget koppla grepp om matchen. I halvtid hade gästerna ledningen med 13-11.

Tidigt i andra halvlek kompenserades Alingsås när Lugis Jakob Wickman-Modigh fick matchstraff, ett tveksamt sådant men till den högljudda hemmapublikens stora glädje.

Det var inte de sista jublet för Alingsåsarna. För med mindre än minuten kvar och ställningen 23-23 lyckades inte Lugi ta sig till avslut och domaren blåste av för passivt spel. I stället kunde Oscar Bergendahl avgöra för Alingsås, med matchens sista bollnudd. En oväntad smäll på ett Lugi som var nära en skräll.

Alingsås vann med 24-23 och ligger just bakom suveräna serieledaren Kristianstad.