Grahns gruppspelsbetyg: ”Sensationellt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Här är handbollsexpertens dom efter den blågula andraplatsen i gruppspelet. Magnus Grahn är, kort och gott, lyrisk. ”Sensationellt bra”, säger han till SVT Sport.

Segern mot Egypten i sista gruppspelsmatchen kvitterade ut en andraplats i gruppen – ett gruppspel Sverige lämnar med fyra segrar på fem matcher.

Men även om resultaten inte har varit långt ifrån mallen, så har innehållet i matcherna imponerat på SVT Sports expert.

Handbolls-VM

Grahn positivt överraskad

– Mycket, mycket bättre än vad jag trodde innan. Och det som har imponerat är att man har hållit sig till en viss spelplan och varit väldigt disciplinerade och tagit död på matcherna ganska tidigt, säger han och fortsätter:

– Sen kontringsspelet... det gamla, härliga Sverige är tillbaka. Bra målvaktsspel och härliga kontringar.

Om Lagergren: ”Imponerat absolut mest”

En viss spelare i Kristianstad får en extra skopa beröm.

– Det går faktiskt inte att inte nämna Albin Lagergren, som har varit otroligt bra. Bra försvarsspel, bra passningsspelare och sen bra målskytt. Han är den som har imponerat absolut mest på mig i hela gruppspelet, säger Grahn.

Hur bra är det här Sverige då?

– Bättre än många tror. Och framför allt så var det längesen jag såg ett svenskt landslag utstråla sån harmoni, trygghet, bra spelval, att snabbt hitta varandra, säger Grahn som har noterat något han tycker om:

– Sen är det lite småglimten i ögat på bänken, men ändå full fokus. Det gillar jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet