Helle Thomsen får inte coacha landslaget under OS. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Helle Thomsen får inte coacha i OS

Uppdaterad
Publicerad

Den danska handbollsklubben FC Midtjylland tillåter inte Helle Thomsen att även leda det svenska damlandslaget i OS i sommar.

– Det är inte en möjlighet att Helle får lov att dubbeljobba igen, säger Midtjyllands sportchef Stefan Kristensen till danska TV2, enligt handbollskanalen.se.

Thomsen gjorde comeback i OS-kvalet

Thomsen gjorde comeback som förbundskapten i OS-kvalet i mars sedan Thomas Sivertsson fått sparken. Det svenska förbundet vill att Thomsen, som har ett år kvar på kontraktet med Midtjylland, ska bli permanent förbundskapten.

OS i Rio de Janeiro 2016

Enligt TV2 fortsätter Sverige att förhandla med Thomsen.

Saken kompliceras av att Midtjylland inte förhandlar direkt med handbollförbundet och är inne i en intensiv tävlingsperiod.

– De vill inte ha kontakt med oss. Så vi diskuterar med Helle Thomsen och hennes agent. Vi räknar med en kontakt med dem senast på måndag, säger landslagschefen Lasse Tjernberg till TT.

Den 9 juni inleds ett träningsläger med damlandslaget. OS-truppen presenteras troligen i månadsskiftet juni-juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet