Foto: Bildbyrån

Landslagsstjärnan skadad: Missar EM – och OS

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon presenteras den svenska OS-truppen i handboll. Men redan nu står det klart att Johanna Ahlms namn inte kommer att finnas med: Sävehof-stjärnans korsband är av. ”Värsta tänkbara beskedet man kan få”, säger 28-åringen till SVT Sport.

Med 141 A-landskamper, två OS, ett EM-brons och en seger i Champions League, är niometersspelaren Johanna Ahlm en nyckelspelare i det svenska landslaget. Men nu står det alltså klart att hon missar både OS i Rio och handbolls-EM på hemmaplan i december.

Det var på en träning under landslagets läger i torsdags som olyckan var framme. Ahlm vred till knäet och kände hur något knäckte till. Igår fick hon beskedet att korsbandet är av.

OS i Rio de Janeiro 2016

”Känns fruktansvärt tungt”

– Det är det värsta tänkbara beskedet man kan få. Först och främst är OS ett mål man sett fram emot en oerhört lång tid och hela tiden haft i bakhuvudet när man har tränat, säger Ahlm till SVT Sport.

– Det är en erfaren spelare som betyder mycket både på och utanför planen med sin erfarenhet. Det är så klart ett tungt avbräck. Johanna är en av dem som styr anfallsspelet normalt sett och hon såg ut att vara i jättebra form. Nej, det här var inget roligt, säger förbundskaptenen Henrik Signell, som också är tränare för IK Sävehof, dit Ahlm nyligen återvände efter sju säsonger i den danska ligan, till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet