• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Spelarna i Lugi firar efter en seger. Foto: Bildbyrån

Lugi kan få tillbaka fråntagna poäng

Uppdaterad
Publicerad

Lugi kan få tillbaka de fyra poäng som klubben togs i från efter en administrativ miss. ”Mot bakgrund av både skriftlig och muntlig information från Riksidrottsnämnden utgår vi från att Lugi får tillbaka fyra poäng”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Svenska Handbollsförbundet meddelade den 15 november att Lugi straffas med två 10–0-förluster sedan klubben använt sig av den oregistrerade målvakten Josip Cavar i segermatcherna mot Alingsås (28–26) och Sävehof (31–22).

Lugi, som fråntogs fyra påäng och tappade serieledningen, bestämde sig för att överklaga handbollsförbundets beslut till Riksidrottsnämnden.

– Förbundet har agerat på eget bevåg, när de här oegentligheterna har kommit fram och vi förlorar poäng i båda matcherna. Vi har gjort vårt fel, och det är som det är. Det enda jag besväras över är bara att det är ett oproportionerligt straff, sa Lugitränaren Tomas Axnér till SVT Sport i samband med klubbens besked om att överklaga.

Tidig julklapp

Två dagar före julafton annonserar Skåne–klubben en tidig julklapp till sina supportrar. I ett pressmeddelande går klubben ut med att Riksidrottsnämnden ger Lugi rätt.

”Lugi har i dag fått den glädjande nyheten om Riksidrottsnämndens beslut att återge Lugi de poängavdrag som tidigare togs ifrån klubben”, skriver klubben.

Vidare skriver man att Lugi lär få tillbaka segrarna mot Alingsås och Sävehof.

Få tillbaka fyra poäng

”Mot bakgrund av både skriftlig och muntlig information från Riksidrottsnämnden utgår vi från att Lugi får tillbaka de fyra poäng och den positiva målskillnad som tidigare togs bort”.

Skulle beskedet bli officiellt skulle Lugis 24 poäng bli 28 vilket skulle innebära att klubben blir ny serieledare.

Nuvarande ledaren Alingsås skulle gå från 28 till 26 poäng och bli ny tabelltrea samtidigt som ett eventuellt poängtapp inte skulle innebära någon tabellplacering för sexan Sävehof.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.