Foto: Bildbyrån

Nyblivne landslagsmannen sänkte Malmö i derbyt

Uppdaterad
Publicerad

21 år och nybliven landslagsman. Lugis stjärna Simon Jeppsson firade med att sänka rivalen Malmö i skånederbyt. ”Det känns otroligt skönt”, säger han till SVT Sport.

Tvåmetersmannen har öst in mål för lundalaget. 26 mål på fyra matcher i serien och hete vänsternian har fått belöningen i form av en landslagsplats. Och han syntes direkt i målprotokollet när han satte första målet med ett lurigt skott.

Matchen var stenhård och Lundalaget ledde med två bollar i halvtid. Man försökte koppla greppet när Jeppson satte dit 15-12 i krysset tidigt i andra halvlek, hans femte mål för kvällen.

Där en ny saga börjar slutar en annan. Malmös Fredrik Petersen har gjort sin sista landskamp och ikväll gjorde han nog sitt enklaste mål i karriären. Bortalaget hade chansat att ta ut målvakten och Petersen var helt ensam med bollen och målet. 19-18 till Malmö.

Målvaktsveteranen Dan Beutler gjorde flera tunga räddningar och kunde avgjort matchen. 39-åringen var överspelad när Hampus Jildenbäck fick öppen kasse, men Beutler han tillbaka. Lugi fick dock straff, men målvakten stoppade unge Jeppssons försök.

21-åringen fick dock revansch i den svängiga matchen. Den delat bäste målskytten satte dit 25-21, hans åttonde fullträff och Lugi vann derbyt med 25-22.

– Det var en tuff match som väntat. Vi visste att det skulle hänga ända in på målsnöret, som tur var drog vi det längsta strået. Det var en jäkla kämpamatch och det känns otroligt skönt, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.