Foto: Bildbyrån

Rekordpublik när Lugi sänkte Sävehofs svit

Uppdaterad
Publicerad

Lugi blev första lag att vinna mot svenska mästaren Sävehof den här säsongen när

2 354 åskådare lyfte Lundalaget till seger med 26-23. Det var första gången på nästan fyra år som Sävehof förlorade i en grundseriematch.

De 2 354 (fri entré och den stora ungdomsturneringen Lundaspelen i staden) är rekord för en elitseriematch för damer.

– Vi älskar att spela när det är så här. Vi hoppas att alla kommer tillbaka även när det inte är Lundaspelen, säger målvakten Emma Friberg till Sydsvenskan.

Det blev rafflande på slutet efter att Sävehof lett ett par gångar i början av andra halvlek. Vid 18-18 satte Lugi in rycket med tre raka mål till 21-18.

Första förlusten i grundserien på nästan fyra år

Det var även första förlusten i en grundseriematch för Sävehof sedan 15 februari 2012. Även då var det borta mot Lugi man föll. Det har gått 1 411 dagar sedan dess.

– Det är alltid lite annorlunda och klart att det är surt att förlora men det kom inte som någon chock för mig. Vi visste att det skulle bli tufft i år, säger tränaren Henrik Signell till GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.