Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör den svenska frustrationen efter förlusten mot Ungern. Foto: Bildbyrån

Svensk frustration efter förlusten: ”Svårt för domarna”

Publicerad

Sverige föll mot Ungern i kampen om en säkrad OS-plats. Efter matchen var flera spelare frustrerade över några tveksamma domslut.

– Det byggs upp en frustration, säger Jenny Carlson till SVT Sport.

Det var fullsatt på läktaren när Sverige ställdes mot Ungern i OS-kvalets andra match, något som kan ha påverkat flera domslut enligt det svenska laget.

– Vi spelar mot Ungern, i Ungern, med det här publikstödet. Det är svårt för domarna att blåsa i en sådan match med så mycket känslor, säger Linn Blohm och får medhåll från Kristin Thorleifsdottir:

– Det är svårt i en sådan här hall att få med sig fifty fifty chanserna, men det är ju spelets regler, säger hon.

Det var tydligt att de svenska spelarna blev frustrerade av flera domslut i den första halvleken och Jenny Carlson är inne på att det kan ha avgjort matchen.

– Det påverkar nog. Ibland får vi domsluten emot oss och då blir vi frustrerade när vi inte tycker det ska vara så, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.