Edijana Dafe missar VM. Foto: Adam Ihse/TT

Svenska proffset missar VM – är gravid

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka startar VM i Danmark.

Nu drabbas Sverige av ett avbräck.

En graviditet stoppar Edijana Dafe.

”Tråkigt”, säger hon.

Köpenhamnsproffset Edijana Dafe missar VM i Danmark som inleds nästa vecka. Anledningen: Hon är gravid. Det stoppdatum hon har fått tidigare har tidigarelagts av läkarna.

– Jag hade sett fram emot VM jättemycket och det är förstås tråkigt att jag inte kommer att kunna vara med, men samtidigt är jag förstås oerhört glad över det som väntar, säger hon på det svenska handbollsförbundets hemsida, och fortsätter:

– I en sån här situation lyssnar man förstås på läkarna och när stoppdatumet har ändrats så är det bara att gilla läget.

”Tråkigt att få ett återbud”

Landslaget tar inte ut någon ersättare till turneringen. Däremot tas H65:s Marie wall in som ersättare i turneringen Möbelringen Cup i Norge den här veckan.

– Ur ett sportsligt perspektiv är det tråkigt att få ett återbud, men jag är förstås jätteglad å ”Eddies” vägnar, säger förbundskaptenen Thomas Sivertsson.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.