18-årige Lukas Nilsson, till vänster, kan vara på toppen av sin karriär 2023. Då arrangerar Sverige VM. Foto: Bildbyrån

Sverige får handbolls-VM 2023

Uppdaterad
Publicerad

Handbolls-EM för damer 2016 och EM för herrar 2020 var redan bärgat. Nu har Sverige även fått värdskapet för herrar VM 2023 tillsammans med Polen. ”Det här ligger helt i linje med den policy vi har, att vi ska arbeta för att få internationella mästerskap till Sverige”, säger Svenska Handbollförbundets ordförande Hans Vestberg i ett pressmeddelande.

Beslutet kom under fredagen på det internationella handbollsförbundets ingress i Sotji.

– Att vi tilldelats två EM- och ett VM-slutspel från 2016 till 2023 är ett betyg på att vi anses vara skickliga på att arrangera större mästerskap, säger Vestberg.

Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB, säger att både Sverige och Polen ligger långt fram i sin planering.

– Nu börjar arbetet med att bestämma städer, arenor och finalort och vi är överens med Polen om att det land och den stad som har bäst möjligheter att arrangera en final 2023 kommer att göra det, säger Lövgren.

Sverige arrangerade VM för herrar 2011.

SVT/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.