Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Sverige vinnare mot Slovenien – till slut

Uppdaterad
Publicerad

Deras skräll mot Spanien i går var inget undantag. Även för Sverige blev Slovenien en tuff nöt att knäcka – men efter ett sent avgörande lyckades man vinna med 24-23. ”Känns tungt att vi inte kan knyta ihop säcken” säger Kim Andersson som blev stor matchhjälte.

Trots en imponerande svensk inledning med ett ryck till 5-1 efter nio minuter kom Slovenien tillbaka i matchen. Efter ledning med 12-9 i halvtid kom Slovenien ikapp och det var långa stunder oavgjort i andra halvlek.

Med mindre än sju minuter kvar hade Sverige chans att rycka till en tremålsledning på straff, men istället för 24-21 missade Niclas Ekberg och Slovenien hämtade ikapp till 23-23.

– Jag tycker vi gör en fantastisk första halvlek om man bortser från slutfasen där vi ställer till det för oss lite grann själva. Det är lite tekniska fel, vi stressar lite och blir lite för ivriga. Sen i andra halvlek får vi inte riktigt grepp på dem i defensiven. De fick matchbilden lite som de ville. Det blev mer gröthandboll och vi ville ha mer speed, summerar förbundskapten Ola Lindgren efter segern.

Kim Andersson matchhjälte

Stor matchhjälte blev Kim Andersson som med 47 sekunder kvar av matchen gjorde matchavgörande 24-23 som blev slutresultatet. 

– Det klart att vi är glada att vi har vunnit matchen, men det känns tungt att vi inte kan knyta ihop säcken. Vi leder med sex i första halvlek, sen i andra är vi uppe på tre. Vi står bra bakåt mestadels av matchen, men vi spelar lite för mycket i sidled framåt. Det känns lite tungt att vi inte kunde få några fler bollar med oss i den här matchen, säger matchhjälten.

Ödesmatch mot Spanien i morgon

Slovenien är därmed så gott som klart för OS och behöver ”bara” slå Iran i morgon. För Sveriges del väntar Spanien i sista OS-kvalmatchen – två måls förlust eller bättre räcker för att bli OS-klart.

– Det är inget man kan gå in och spela på. Oavsett det här resultatet så hade vi behövt vinna mot Spanien i morgon, så jämnt är det ju. Men det klart, att få stryk med ett – det kan man ju ta i morgon också om det skulle vara så. Det kommer bli en så tajt match och det är så små saker som avgör, vi får åka hem och ladda batterierna och ge järnet i 60 minuter, säger Ola Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.