Helsingborg jagar tredje raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Ett Helsingborg fullt av självförtroende och två raka vinster i ryggen ställs i kväll mot ett Kalmar med en förlust i bagaget. Hårt jobb ska ge Helsingborg tredje raka segern. ”Vi ska göra jobbet”, säger Helsingborgs tränare Henrik Larsson till hif.se

I kväll spelas en match i allsvenskan – Helsingborg tar emot Kalmar FF på Olympia. Helsingborg, som har två raka segrar i de två senaste omgångarna mot Åtvidaberg och AIK, är fulla av självförtroende inför kvällens möte.                                     

– Det underlättar alltid med vinster. Men man får inte glömma var det är som har tagit oss dit. Det är hårt arbete och det måste vi fortsätta med, säger Helsingborgs tränare Henrik Larsson till hif.se och fortsätter:

Allsvenskan 2015

– Vi ska göra jobbet först och främst. Vi ser till att vara ett svårslaget lag när vi tar löpmeterna, är inne i varje duell och ser till att vara närvarande hos motståndarna. Då är vi ett svårslaget lag och ett väldigt bra lag.     

0-0 i premiären                                     

I den allsvenska premiären möttes lagen sist, då slutade matchen 0-0. I kväll går Helsingborg för sin tredje raka seger. Henrik Larsson har respekt för motståndet och Kalmars tränare till lika förre Helsingsborgstränaren Peter Swärdh men också en stark tilltro på sitt lag.

– Kalmar är alltid en tuff match. De har en tränare som har varit här tidigare och spelare som känner till Helsingborg. Det är en tuff match men vi respekterar allt motstånd vi har, men samtidigt måste vi ha en tilltro på det vi gör, säger Larsson.

Matchen mellan Helsingborg och Kalmar börjar 19.30 i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet