Foto: Bildbyrån

Helsingborg tog viktig poäng mot Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Örebro spelar för en eventuell Europa-plats, men Helsingborg krigar för att hålla Gefle bakom sig i kampen på kvalstrecket.

Det blev också delad poäng på Behrn Arena i dag när matchen slutade 0-0.

”Vi gör en bra försvarsinsats”, säger Henrik Larsson till Cmore.

Det var en första halvlek som mest handlade om när Örebro skulle ta ledningen, men gästerna lyckades hålla nollan in i halvtid tack vare ett stabilt defensivt spel.

Till den andra halvleken reste sig Helsingborg ordentligt även i det offensiva spelet.

Allra närmast kom Martin Christensen i en Helsingborg-kontring när han hade halva målet öppet men Oscar Jansson kunde rädda tack vare det lösa danska avslutet.

– Jag är nöjd att vi får en poäng, det var länge sen. Och så håller vi nollan, det var länge sen. Det är mycket positivt vi kan ta med oss härifrån, säger Helsingborgs tränare Henrik Larsson till Cmore.

I och med poängen har Helsingborg igen fem poäng ner till jagande Gefle. Men upp till Gif Sundsvall är det nu sju poäng med blott tre omgångar kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.