Skellefteås Jimmie Ericsson under kvartsfinal 6. Foto: BILDBYRÅN

Beslutet: Jimmie Ericsson missar matchen

Uppdaterad
Publicerad

Disciplinnämnden stänger av Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson som missar den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Frölunda. Lagets tränare har inget att säga emot domen, förutom att han tycker att domarna inte har varit konsekventa matchserien igenom.

– Ur ett säkerhetsperspektiv så är det jättebra att man tar den där typen av förseelser. Men att man inte har lyckats hålla den linjen över hela matchserien, tycker jag är beklagligt, säger Skellefteås tränare Bert Robersson till SVT Sport.

Under match sex i kvartsfinalsserien välte Ericsson omkull Matt Donovan. Situationen granskades och anmäldes till ishockeyförbundets disciplinnämnd. De har nu beslutat att stänga av spelaren i tre matcher.

Händelsen definieras som en slewfooting, enligt SHL är nyckelfaktorerna till avstängningen att:

”Ericsson använder både ben och överkropp i sin handling.”

”Förseelsen har typiskt sett stor skaderisk.”

Förutom avstängningen måste Ericsson böta 34 500 kronor. I september stängdes Ericsson av för en slew foot efter en incident med Luleås Brendan Mikkelsson. Då stängdes han av i två matcher och fick böta 25 000 kronor.

Ericsson är en av lagets viktigaste spelare, och avstängningen kan innebära att det är fördel Frölunda inför avgörandet.

Ett avgörande SVT Sports expert Mikael Renberg tror kommer avgöras av slumpen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.