Leif Boork fortsätter basa över Damkronorna. Foto: Bildbyrån

Boork förlängde med Damkronorna – före VM

Uppdaterad
Publicerad

Här är beskedet från hockeyförbundet: Leif Boork förlänger över OS 2018. ”Vi skrev det för någon månad sedan”, avslöjar förbundets administrativa chef Putte Köhler för SVT Sport.

I maj 2014 tog Leif Boork över Damkronorna. Men trots att det inte har blivit någon medalj – det blev en femteplats i VM som nyligen avslutades – har man valt att förlänga hans kontrakt. Faktum är att förbundet kände sig så pass trygga med Boork att de förlänge redan innan VM i Kanada.

– Vi har inte tvivlat. Vi har fullt förtroende från hockeyförbundet och därför förlängde vi innan VM. Det har inte varit någon diskussion. Vi ser det här på lång sikt, säger Köhler.

Damkronorna

Boork skrev på ett kontrakt på 2+2 år när han tillträdde och det är de första två åren som snart avverkats. Förlängningen innebär egentligen bara att man fullföljer sin ursprungliga intention – att ge Boork chansen en hel ”OS-cykel”.

– Det är ju som en satsning fram till OS, så det är ett långt mål. Och målet är medaljer längre fram. Givetvis i nästa VM, men framför allt i OS-turneringen, säger Köhler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet