Brynäs har nu åtta raka segrar. Foto: Bildbyrån

Brynäs bröt Växjös supersvit

Uppdaterad
Publicerad

Tabellettan Växjös svit på 19 raka SHL-matcher med poäng fick ett abrupt slut under lördagskvällen. Brynäs dominerade och vann med 4-1.        

77 dagar och 19 matcher. Så lång blev serieledaren Växjös poängsvit i SHL.

Efter 17 segrar sedan 5–8 mot Frölunda den 10 december bröts trenden av Brynäs – som samtidigt vunnit alla sina åtta matcher i februari och gjort 38 mål.

– Riktigt roligt att vara en del av en svit som den här. Alla gjorde jobbet. Vi tog bra beslut med pucken, backcheckade och gav dem inte mycket tid, säger Kevin Clark efter 4–1-segern i Växjö.

”En riktigt bra match”

Efter ett mål i både den första och andra perioden stängde Brynäs matchen när Jacob Blomqvist gjorde 3-0 direkt i den tredje. Växjö reducerade sedan genom Tuomas Kiiskinen innan Daniel Mannberg satte 4-1 i öppen kasse.     

– Vi gör en riktigt bra match. Vi äger de första två perioderna och ger inte Växjö de ytor de vill ha, säger Brynäs tränare Thomas Berglund till C More. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.