Clarks trippel avgjorde för Brynäs

Publiken i Gävle kastade på amerikanskt vis in sina kepsar på isen med en minut kvar av matchen. Kevin Clark hade avgjort med sitt tredje mål på Frölunda och säkrat att det blir minst en till hemmamatch för Brynäs.

– Vi ger oss själva en bra chans. Nu är vi redo på måndag och jag ser fram emot att komma tillbaks hit på onsdag, säger hattrick-hjälten till C More.

Amerikanskens tredje var matchens sjunde. Brynäs vann med 4-3 i en match som inleddes med en tyst minut för att hedra offren i fredagens attentat i Stockholm.

Inför matchen hade säkerheten kring arrangemanget höjts med bland annat full visitering av hela publiken.

Brynäs bäst – men det satt långt inne

Även om amerikanen Clark gav Brynäs ledningen tidigt när han frispelades av Jesper Jensen var första perioden Frölundas. Wellman och Sundström gav göteborgarna ledningen.

Men Clark fortsatte att hitta nät, i andra serverades han av Oskar Lindblom som vände och vred bakom kassen och lurade bort Jonas Gustavsson i frölundamålet.

Frölundas 3-3 mål kom sent och oväntat i slutperioden som Brynäs hade dominerat.

Med en prick en minut kvar på matchklockan var det också välförtjänt som målsprutan i grundserien Kevin Clark gjorde sitt tredje.