Burakowsky firar målet tillsammans med Aleksandr Ovetjkin Foto: Bildbyrån

Burakovsky överglänste ”Henke”

Uppdaterad
Publicerad

Med sin första poäng någonsin i ett Stanley Cup-slutspel bidrog André Burakovsky i allra högsta grad till att Washington tog ledningen med 2-1 i matcher i kvartsfinalserien mot New York Rangers i natt.

Drygt sju minuter in i mittperioden spelade den 20-årige ex-malmöiten fram Jay Beagle till matchens enda mål när Capitals vann på hemma-is.

Poängen var visserligen en aning turlig. Efter en fin pass från Burakovsky missade Beagle sitt första skott,men plockade upp egen retur. Vid skottförsök nummer två studsade pucken via två Rangers-skridskor, varav en var Lundquists, och till slut in i mål.

Stanley Cup 2015

Lundqvist gjorde i övrigt en bra match för bortalaget, tog 21 av 22 skott. Han vann duellen mot Washingtons vilt skjutande storstjärna Alexsandr Ovetjkin och blev vald till matchens tredje bästa spelare. Men till ingen större nytta, alltså. Efter matchen var svensken besviken på lagets offensiv, vars ineffektivitet snuvade honom på rollen som matchhjälte.

– Vi måste skapa fler chanser, men det kommer inte att bli lätt. De är ett bra lag så vi har en svår utmaning framför oss. Nu gäller det att ha fokus på nästa match och se till att vinna den, sade Henrik Lundquist i en intervju med NBC efter matchen.

Lagen möts igen i Washington natten till torsdag svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2015

Mer i ämnet