Björklövenfans under säsongens första träningsmatch mot Skellefteå AIK. Foto: SVT

De gröngula Löven bäst i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Segast, hårdast och tätast. Björken är just precis det om man jämför med aspen. Allt enligt svenskt träcentrum*. Fakta som visade sig stämma även i Umeå ikväll då Björklöven vann bladderbyt mot Asplöven med 4-2.

Pär Edblom satte avgörande 4-2 med sekunder kvar. Samme Edblom satte även dit 2-1, målet som gav Björklöven ett övertag i början av slutperioden.  I mittperioden hade hemmalaget pepprat skott (17-5) mot Haparanda-gästernas bur men kammat noll. I sista var skottvilligheten den motsatta (6-17) men Björklöven satte hälften av sina sex försök. Där har ni nyckeln till Umeå-lagets seger.

Tingsryd besegrade Oskarshamn på bortaplan och utökade sin serieledning i allsvenskan. Oskarshamn ledde efter första perioden innan Tingsryd vände och tog över, bland annat genom två mål av Alexander Ruuttu.

Tingsryd leder nu med fem poäng för AIK, som fick en tuff match uppgift borta mot Karlskoga. Efter en händelse- och målrik match vann hemmalaget med 6-5. Segermålet inslaget av Daniel Wessner i numerärt överläge efter 2.30 av förlängningen.

Timrå tog en värdefull seger i bottenstriden genom att besegra Mora med 4-2.

* Svenskt träcentrum

SVT/TT

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.