Djurgården bröt förlustsviten

Uppdaterad
Publicerad

”Det var riktigt skönt”, orden är Lukas Vejdemos efter att 21-åringen brutit Djurgårdens nio matchen långa förlustsvit. Stockholmarna var på väg mot tre poäng i Luleå. Men en sen onödig utvisning gav 1-1. I förlängningen gjorde Lukas Vejdemo sitt andra mål i matchen och ordnade seger ändå, 1-2 slutade matchen.

 – Det var riktigt skönt. Det lossnade lite, vi har ändå spelat bra hockey och kunde haft några vinster, vi har inte känt panik, vi har trott att det ska lossna, säger matchhjälten Vejdemo till C More.

Vejdemos 0-1 redan i femte minuten såg ut att bli matchens enda mål. Men med sju minuter kvar slarvade Djurgårdens Ville Varakas och åkte på en utvisning för puck out. Det numerära överläget utnyttjades snyggt av Luleå när petter emanuelsson kvitterade med ett läckert avslut upp i nättaket.

För fjärde gången av fyra möjliga denna säsong var det oavgjort vid full tid mellan lagen men denna gång blev det inte straffar som vid de tidigare mötena. Förlängningen var böljande och båda lagen kunde mycket väl ha avgjort tidigare men Vejdemos mål med 1,38 kvar satte punkt i Norrbotten.

21-åringen som kommer ur de egna leden har aldrig tidigare gjort två mål i en SHL-match. Men förlängningsmålet gör att DIF nu bara är en poäng från Karlskrona på slutspelsplats, och sex efter nian Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.