Foto: Bildbyrån

Tredje raka förlusten för mästarna Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad har inlett SHL med tre raka segrar. Det regerande mästarlaget Växjö hade inget att hämta i Karlstad. Mikael Johansson spikade slutresultatet 4–1 när han gjorde sitt första mål sedan återkomsten till klubben.

Efter en utflykt till Leksand och schweiziska Rapperswil-Jona är Mikael Johansson tillbaka i Färjestad.

Under de två säsongerna Johansson varit borta har Karlstadlaget inlett seriespelet svagt.

SHL

Inte nu. Segern mot guldkantade Växjö var odiskutabel, 4-1, och Johansson mår bra i sin nygamla miljö.

– Det är som att komma hem. Alla kompisar är kvar och det är otroligt kul att vara på isen med dem igen, sade han till C More.

Färjestad var det något bättre laget redan i den första perioden – då Johan Olofsson gav Färjestad ledningen och Richard Gynge kvitterade för Växjö – och utökade spelövertaget efter hand.

Backen Tomas Skogs, ny från Örebro, gjorde sitt första mål för Färjestad när han hittade krysset till 2-1 i den andra perioden. John Persson och Johansson spädde på med trean och fyran i den tredje.

– Vi spelar bra. Vi styr matchen. Vi har den där vi vill ha den, sade Olofsson.

Växjö har efter tre matcher fortfarande inte tagit sin första poäng för säsongen.

– Vi blir lite osäkra. Vi behöver släppa på handbromsen och lita till skickligheten vi har. I hockey behöver man spela för att vinna, inte hoppas att det ska gå vägen, sade tränaren Sam Hallam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet