Rysslands Nikita Tryamkin bråkade med Sveriges Anton Karlsson efter slutsignalen. Foto: Bildbyrån

Kan missa finalen – efter bråk i slutet av matchen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev riktigt grinigt efter slutsignalen.

Flera spelare slogs på isen – och Jesper Pettersson kan nu stängas av i finalen.

Inför semifinalen var det mycket snack om att de ryska spelarna snackar mycket och att det var viktigt att svenskarna inte skulle låta sig bli pyskade.

Det lyckades Sverige bra med, men efter slutsignalen blev det fullt slagsmål mellan flera spelare på isen.

JVM i ishockey

– Det är speciellt att möta dem. De är griniga och tjafsar hela tiden, säger Robin Norell till SVT, utan att veta vad ryssarna säger

– De säger något på deras språk. Man fattar inte vad de säger.

Sundqvist spelar

En av spelarna som slogs mest var Jesper Pettersson, som slogs med Andrej Mironov innan ena linjedomaren lyckades sära på dem.

Petterssons uppträdande ska nu granska sav det internationella ishockeyförbundet. Pettersson kommer att förhöras under söndagsförmiddagen, skriver det internationella ishockeyförbundet på sin hemsida. Vill det sig illa stängs han av och missar i så fall finalen.

– Det var bara att stå upp för laget, säger Pettersson till Expressen angående slagsmålet.

Det var riktigt tjafsigt även i slutet av Rysslands kvartsfinal mot USA, då en rysk spelare firade framför det amerikanska avbytarbåset.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet